Monday, October 30, 2017

Tempahan Kek Buah Kukus Dan Brownies

Alhamdulillah...
Setelah sekian lama hibernate dari mengambil sebarang tempahan kek,kali ni saya mengumpul kekuatan mengukus kek buah 4biji.Bermula dari pagi, pit stop sekejap utk makan dan sambung semula sebelah petang hingga ke malam baru selesai.Sesambil melayan Gegar Vaganza 4 yang baru bermula semalam (Sempat lagi tu hihi)
2 biji kek buah ditempah Dr.hana dari ganu..biasanya dia tempah untuk maknya di KB,kali ni order untuk diri sendiri jugak.Sebiji lagi kek buah ditempah oleh kastemer baru TMK dari ganu jugak tapi di Jerteh.Kalau yang tadi hana..yg ni Huda dua2 pun bermula dengan 'H' heheee beliau juga teringin nak merasa Brownies TMK, pada mulanya saya menolak atas faktor ketahanan brownies yang mampu bertahan ~5 hari sahaja (pada suhu bilik)Kebiasaannya poslaju ke Terengganu agak slow.Kalau ke K.Terengganu saya confodent siket sebab agak cepat.Kastemer nan satu ini sanggup mengambil risiko..okeylah untuk tidak menghampakan permintaan beliau,saya buat jugak Triple Chocolate Brownies untuk beliau..Alhamdulillah brownies kali ni 'berkelakuan baik'hasilnya cantik berkedut...(kalau x berkedut pun xpe sebab bukan Brownies...Tp nama surat beranaknya ialah Triple Chocolate Brownies hehee)ada kedut itu bonus namanya.
Nak tempah kek boleh ke page kek LiNa Pg  https://www.facebook.com/MalinaCakes/ 
Ada sebiji xtra..Kalau ada sesiapa yang nak boleh wasap cepat2 (utk tempah kek sahaja)Kalau bank in sebelum tengahari, saya poskan hari ni jugak bersama kawan2 dia yang lain tuh hehee

UPDATE SOLD out
Sebiji kek xtra selamat di pos ke Ipoh..sempat dia 'berkonvoi' dengan kawan2 yang lain.Terima kasih Puan Nani.Follower IG sangat pantas booking kek ni hehee..Terima kasih semua kastemer
 Gambar tak lawa sebab dapur gelap...ms ni snap malam dah..baru siap kukus jer tuh
 Hakaq payung upa kek yang 'naked' cenggini la rupa sebelum wrap...Moist kek buah ni bukan macam kek coklat moist yang basah terover tu...moistnya dalam kategori kek buah la
Brownies nan satu

2 comments:

adda syuhada said... Balas

sdp2 nampak kek..:)

LiNa_Pg said... Balas

InsyaaAllah sedap syu..tq

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...