Wednesday, February 21, 2018

Apam Telur Kuih Tradisional Kelantan

Assalamualaikum...
Pernah makan Apam Telur tak?Ke ada yang belum pernah tengok lagi kuih ni?Saya sendiri pun baru first time melihat dan merasa keenakan Kuih Tradisional Kelantan ni iaitu Apam Telur.Kuihnya lembut ada nampak pattern kuih cara tu dan digulung bersama dengan kelapa parut.Sedap lembut dan terasa lemak2 kelapa tu.Masa cuti CNY baru2 ni saya sempat singgah di rumah sepupu di Tanah Merah nak hantar Kerepek Popia Cheese yang dia order.Kazen saya hidangkan Kuih Apam telur ni bersama kuih akok dan roti goreng.Kuih2 lain tu okeylah sebab dah biasa makan.Kuih Apam Telur ni jer yang agak rare sebab tak pernah makan..hampir habis hidangan dalam pinggan tu kami kerjakan hahaa..Okeylah jamu mata saja okey..sbb saya tak ada resepi
Rasanya kuih ni hanya ada di negeri Kelantan.

1 comment:

ilahjy said... Balas

Pestime juga kak tgok lina oiii... unik kan. Nnti p kelate bole cariii... mmg nmpk bentukkk apcara tuuu tp x bole nk bayang mcm mn di digulung.. leperkah ia...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...