Salam siaran suma, n3 pertama bulan Disember..pejam celik pejam celik dah masuk bulan Disember rupanya..Tak lama lagi kite semua akan melangkah ke tahun baru. Sekejap saja masa berlalu.
Dinner mlm ni kami sekeluarga mkn daging kurma, daging masak merah dan ikan kering goreng. Sayur xde..maklumlah balik dari kampung esbok masih kosong. Daging tuh suma daging korban la..Minta maaf la kengkawan suma mlm ni x sempat lak seisi fotografi memandangkan hubby kite ada klas kol 8pm, so nx time la tayang menu lauk2 ni. Tapi untuk tidak menghampakan pengunjung2 blog ni aku godek2 dalam folder terjumpa gambo koleksi ni..Choc Bread Pudding ni resepi DJ
Kalau ada yang berminat bleh tgk resepi kat bawah, sedap tau..jap jer dah licin..Dayang kite kopi pes ya:
Bahan A:
- 6 keping roti sandwich (potong kecil2 anggarn 1cm)
- 2 biji telur A
- 3 sudu besar gula aising
- 1/2 cawan susu cair
Cara-cara :
- Sediakan pengukus dan panaskan. Lengserkan loyang dgn mentega.
- Pukul telur bersama gula aising selama 2-3 minit.
- Masukkan susu cair dan roti. Kacau sebati.
- Tuangkan ke dalam loyang dan kukus selama 10-15 minit shj.
- Setelah masak, ketepikan.
***haku blend suma bahan A pastu kukus, senang kije aku **
***tapi korang wat ikut la step yg tak mendurhaka cam kat atas tuh
Bahan B :
- 7 gm agar-agar serbuk
- 5 sudu besar gula pasir
- 400 ml air
- 1/2 cawan susu cair
- 4 sudu besar serbuk coklat
Cara-cara :
- Didihkan air bersama agar-agar dan gula. Kacau sehingga hancur.
- Masukkan susu cair dan serbuk coklat. Kacau lagi dgn api kecil.
- Tapiskan dan tuangkan ke dalam loyang tadi.
- Sejukkan sebelum dipotong
8 comments
Isk isk isk...cantiknya puding akak tuh! Pasti sedap kan! nakkkk...pls don't say dah abis...kekeke! ;)
ReplyDeleteLove> i dun wan to at 'dah abes' but udah pinish la...aci tak kata camtu..
ReplyDeleteAwwwwww...udah pinish ker??? hiks hiks...:(
ReplyDeleteHehehehehee!
Love> tak dapek nak nulun dah kih3
ReplyDeletesis..roti tu kena potong kecik2 tak..ke tros boh sebijik ! hehehe
ReplyDeletegry
@nursuhiLa abduL
ReplyDeleteIkut resepi asal, potong kecil2 (anggaran 1cm).
Tp sy malas, blend jer semua bahan A.Then kukus.Hasilnya lapisan bawah sangat smooth, tektur macam kek
ohh..ok..tme kasih.. =)
ReplyDeletejogos online
salam..nk tny,agar agar tu nk guna yg mana?terima kasih
ReplyDelete