Salam,
Menu semalam tapi tak sempat nak post, singgang sutun ni resepi org pantai timur, sangat senang dan cepat nak disedakan. Sedap ni hirup kuah sapa licin. Cili padi yang tergolek tuh aksesori jer, rasa pedas2 manja jer ahaks..Anak2 tak tahan pedas. Nak resepi ke? Tak yah la kot..senang sangat..korang suma pun dah tau kan
Bahan-Bahan:
Menu semalam tapi tak sempat nak post, singgang sutun ni resepi org pantai timur, sangat senang dan cepat nak disedakan. Sedap ni hirup kuah sapa licin. Cili padi yang tergolek tuh aksesori jer, rasa pedas2 manja jer ahaks..Anak2 tak tahan pedas. Nak resepi ke? Tak yah la kot..senang sangat..korang suma pun dah tau kan
Bahan-Bahan:
- Sotong 300gram
- 2-3 ulas bawang merah ( dihiris)
- 1 ulas bawang putih ( dihiris )
- 2-3 biji cili padi ( diketuk )kalau nak pedas
- 1 biji cili merah ( dipotong serong)
- 1-2 batang serai ( dititik )
- Garam & serbuk perasa
- Air secukupnya
- Sotong dibersihkan dan potong. Kalau sotong kecik tak yah potong la
- Masukkan suma bahan, tggu hingga mendidih..tutup api
- Tada...dah siap
5 comments
wah, sedapnyaaaaaaaaaaaaa!!!...nakkkkkk!!!!
ReplyDeleteAri ni kita pun masak sotong tapi sotong masak sambal..he..he..
ReplyDeleteDJ> Masakan paling simple, keje org malas ni DJ..
ReplyDeleteAzmiezas> emm sedap tu sutun masak sambal..kite ni malas nyer pasal la masak cenggini hik3
lama tak make singgang sutun ning... feveret cheq ni! nyum nyummmm
ReplyDeletesunkist> org ganu msti tau menu ni..best kan ida singge sutun ni
ReplyDelete