Friday, February 18, 2011

Trip To Singapore - Day 3

Salam . . .
Hmm..mesti ada yang boring kan? asyik2 n3 pasal Trip ke Singapore..tak abes2 lagi ke? Sebenornya masih banyak lagi pic ni. Tapi kalau ada yang boring, jgn tengok la ya..Blog sendiri suka hati la nak boh n3 apa pun 
Hari ketiga aga kelam kabut sket, plan nak ke Bugis Street tp teksi anto ke Bugis Junction, melilau gak la nak cari Bugis Street tu walaupun tak jauh sangat sebenarnya, tapi sbb tak biasa ngan tempat org..jenuh gak la cari..Dah la map bleh tertinggal kat hotel plak..lepas shop'g souviner kat Bugis Street kami ke Mustaffa Centre semata untuk beli susu Maisarah, pastu terus blik ke hotel. Petang baru ke SunTech City ..Jom layan picas
BUGIS JUNCTION&BUGIS STREET

 sampai kat Bugis Junction ni heran gak nape suma mahal2..mengikut kwn2 yg pernah dtg sini kata suma brg murah..hehehe rupanya salah tempat..yg murah tu..Bugis Street
 pepon posing dulu..
 kebetulan time tu ada Tarian Singa..tengok show dulu..
 aisey bising sgt la plak..jom pi tempat lain plak
ronda2 kat luar plak..sebenornya xtau nk tuju ke mana..tgk bangunan kat belakang tu cantik kan? cam bentuk diamond gitew..
oic...kat sini rupanya Bugis Street..jom shop'g..
Lepas beli souviner kami terus menapak ke kawasan sekitar..asal nmpk mnrik je..posing la..
depan hotel apa ntah..
posing lagi..
SUNTECH CITY

 ni lak kat Suntech City..ramai lak org enterprem..
ngan abah lak pose kat Rabbit yg cute ni
 elok dah la 2beradik ni..sorang kiri sorang kanan cam tiang signboard lak hik3
 pose lagik..
mmg tadak keje..bangunan ni pon snap gak
kat Bonsai garden..cantik kat sini terasa cam dok Jepun..

DUCK TOURS
      Lepas puas meronda kawasan sekitar SunTech City kami masuk bahagian dalam plak. Memang dari awal lagi dah berhasrat nak naik Dock Tour / Hippo ni. So,beli la tiket..sepatutnya kami bleh naik Singapore Flyer sekali tapi memandangkan hari tu ada Perarakan Chinge so jalan kena tutup.Kalau nak naik Flyer jugak kena jalan kaki la ke sana..ah..tak kuasa la..
              Memang unik pengalaman naik kenderaan Amfibia ni. Nape saya panggil Amfibia sebab kenderaan ni akan membawa akan keliling Singapore City melalui jalan darat dan jalan air iaitu Sungai Kallang.Best sangat.Tour ni bermula dari Suntec City dan akan melalui sekitar Kota Singa.Kita boleh menyaksikan pemandangan kota Singa dari segala sudut, bangunan pencakar langit,hotel paling tinggi, bangunan paling tua, dan juga pelbagai mercu tanda Singapore. Perjalanan anda akan ditemani oleh seorang tourist guide. Setelah menikmati pemandangan Singapore City melalui jalan darat, kita akan melalui jalan sungai plak.Saru pengalaman yg sangat menarik ialah semasa kenderaan ni mula memasuki sungai..sesiapa yg dok di bahgian tepi kena berhati2..mungkin akan basah terkena air sungai yang splash masuk kedlm...Jom..

inilah rupa kereta/kapal tu..nmpk cam boat tp ada roda..gambo pinjam pakcik google..
Jom...beli tiket dulu kat kaunter belakang neh..
yang ni lah kami naik..nak ikut tak? jom...
baru stat jalan, keliling bandar dulu..
kalau jalan darat..kenderaan agak bumpy sket..so kena jaga2 kepala takut terhantuk
mula masuk sungai..sian nisa abes basah dia kena splash air sungai..seb baik sket jerr
dah kat tengah sungai..best...
anak beranak posing..tourist guide tulun snap
menyusuri sungai ke Singapore Flyer
sky garden..cantik view dari sungai ni
pastu jalan darat lak..kebetulan time tu ada perarakan kereta antik..cantik kan kete ni..
ni pun sama..
tour dah abes..sori pic ni blurr sket..
 on da way nak blik sempat lagi snap pic kat koi garden..

ni lak Wealth Fountain..sempat gak main2 air kat belakng tu hehehe..

12 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

Baru puas hati tgk pic banyak2....best jalan2....poket penuh ok je kan heheh

lina_pg said... Balas

kak rosa> pas blik jalan2 tggl habuk jerr dlm poket hahaha

Kak Rosaliza said... Balas

Habuk bukan sebarang habuk, itu itu gold punya habuk hahaha

lina_pg said... Balas

kak rosa> hahaha..lawaknya

alla said... Balas

sampai lena budak kecik tu atas dukung mama..hehe

lina_pg said... Balas

alla> dak kecik tuh baik..suke berjalan2..maklumlah dok menepek kat mama jerr

MiZi said... Balas

singapaore dah masuk dalam list bakal saya lawat.. hahahaha

http://www.contengcorner.com/2011/02/lepas-semua.html

Nieza said... Balas

banyak juga gambar akak ambil...bubuh jer kak....kenangan kan nanti tua2 leh juga kita tgk blk...saya pun mcm tu gak...:)

lina_pg said... Balas

mizi> pegi jer mizi,mmg best kat sana.Akak n family cam puas jenjalan ari tu..rmai yg dh smpai sna terasa nk pi lagikk

lina_pg said... Balas

nieza> byk gak picas yg kami snap..tp xboh suma la..betul tu nieza..wat kenangan..bukan bleh pi selalu kan?

Azmiezas said... Balas

bestnya naik ducktours tu kan?..kitaorg x sempat nak naik, tak cukup masa..uhuhuhu..ruginyaa...

lina_pg said... Balas

azmiezas> mmg best naik Duck tour..kmi lak xsempat nak merasa bas tadak bumbung keliling city sightseeing..rugi tul..kena pi lagi la nmpknya,xpuas jenjalan lagi

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...