Friday, July 22, 2011

Selamat Hari Lahir Sayang

Assalamualaikum..
22hbJulai 2011 genaplah 1 tahun usia Wan Nurkhalisha Maisarah. Rasanya baru sekejap aje baby kecik lahir.Pejam celik pejam celik dah pun setahun...jap jer masa berlalu.Sekarang ni Maisarah dah pandai berjalan tapi masih lesen 'P' seronok tengok dia tengah kemaruk berjalan.Ke sana ke masri mmg tak reti dok diam.Lagi satu budak kecik cukup suka 'mengutip' apa2 aje yang dia nampak pastu masuk mulut.Adoyai memang kena pantau..bimbang dia termakan apa2 plak.Gigi masih menten 8 batang.4 atas dan 4 batang bawah.Nasi/moi xyah blend dah bagi lembut sket dan boleh makan.Dia ni cukup suka makan nasi.Memang kompom abes satu mangkuk.Seronok sangat time menyuap dia.Mesti nganga dan ngaib terus hehehe..
Maisarah ni cukup terrer turun katil, dia mesti amek reverse gear, dan turunkan kaki dia dulu.Bila kaki dah cecah lantai baru dia turun.Kalau agak2 kaki tak cecah lantai, dia akan bergayut kat kaki tul sambil meraung minta tolong.Pada hal 1inci je lagi dari lantai hahaha.Mama dia pun mesti sepantas kilat datang rescue ranger hehehe.
Bab paling susah nak amek gambo sbb model mmg xmo bagi kerjasama.Mesti dia wat hal sendri.Kita dah stand by nak shoot dia pusing badan la..muka pandang belakang la macam2 hal..adoyai.Seronok sangat rasanya tengok anak membesar depan mata.Macam2 keletah dan perangai yang mencuit hati dan tak kurang juga yang memeningkan kepala mama dan abah sebab Maisarah ni banyak akai..
Apa pun mama doakan Maisarah sentiasa diberi kesihatan tubuh badan, menjadi anak yang soleh dan berjasa kepada mama dan abah.Semoga anak mama ini berjaya di dunia dan akhirat.Amin...mama sa...yangggg sangat2 dekat Maisarah.
 kali pertama baby comel ni dipangku mama dia...sekejap saja dah pun setahun..
Tengoklah aksi Maisarah ni, nk tulun mama masak agaknya.Gambo ni saya snap beberapa hari lepas masa ngah snap puding jagung hehehe.Dia dok nyebuk kat lantai snap je la..

10 comments:

ayunalisa said... Balas

hepi besday maisarah...smg pjg umur..murah rezki,mnjd ank solehah,amiiiiiiiiinnn..

Adry@Daun said... Balas

Hepi besday baby Maisarah... Dh bsq pn ank menakan uda sorang ni.. Dh blh blari ke blm lg ni?? Gmbr yg bwh tu nmpk gaya mcm nk nyanyi je..hehe..

Zaliedana said... Balas

Assalam Maisarah,auntie doakan maisarah panjang umur,berjaya di dunia n akhirat,berbakti pada ibu bapa n menjadi anak yg solehah ya..Hepi bufday maisarah sayang..Pstt mama wat kek n bagi adiah pa,nanti bagi kek kat syifa sikit ya,hehe..Comey sgt maisarah,putih gebu..

Kak Rosaliza said... Balas

Happy birthday maisara, semoga membesar bagai johan ya, jadilah anak yg soleh berjaya dunia dan akhirat. Jangan nakal2 tau, cukup2lah ngutip tu, amani pun sama suka kutip mengutip n merasa heheh

Kak Rosaliza said... Balas

Oh lupa lak mak ngah, mlm ni g teman mama n abah candle light dinner kat mana heheh...mana acikan besday maisarah, org lain mkn beshhh2 je, maisarah mkn moi je, kalo dpt mkn pun cikittt je itu pun kalo lauk yg mama oder x pds kan heheh

Gitulah dak tecik maisarah, janji ada kek yg cumell, tapi itu pun abang long n kaka nisa yg besh, maisarah dpt gak rasa sikit, manis tak baik utk kesihatan. Muahhhh sayng maisarah, x sbr nk jumpa raya ni

ezzyra said... Balas

happy bday maisarah....rndu kt maisara la...hehehe

Cheq Sue said... Balas

happy birthday maisarah... macam anak sedara cheq sue jugak namanya.. kirim peluk eh kak lina

HaSue said... Balas

Happy birthday maisarah cayang...muahhh2..kiutnyaaa....seronok baca story pasal maisarah..awat mama maisarah citer pendek sangat?hehe..
semoga maisarah comel menjadi anak solehah dunia akhirat...nanti leh ajar zhariff jalan eh..gigi x tumbuh2 lg nih..camana tu maisarah..nak ngorat pun x lepas laa kalo gini..kang gepren tolong mamamkan..ekeke

Nieza said... Balas

Happy birthday buat maisarah comel....semoga membesar menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia akhirat..amin:)

wachak said... Balas

Happy Birthday buat maisarah yg cute. maaf, buat masa ni uncle x bleh nk melawat selalu kat cni mcam dulu dah. lain kali kalau uncle free uncle dtg lagi ok. Jgn nakal2 dan dengar cakap mama tau. mmmuahh sekali ... he33

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...