Sunday, February 16, 2014

Tempahan Kek Buah Kukus (Postage Dan Ceritanya)

Assalamualaikum...
Hari ni nak strori sket pasal Tempahan kek buah ni.Panjang betul behind the scene nya..Bukan pasal tempahan tp cerita pasal postage.Ceritanya bermula pada malam Jumaat lagi (kukus kek malam Jumaat sbb nk pos ari sabtu) Tuan empunya kek nk kek hari Ahad, Jd kena make sure sampai hari Ahad la.Dah siap bersauna selama 4jam..akhirnya kek masak dan hasilnya sangat cantik (pada mata saya la heeehee) Bila dah sejuk terus wrap dengan plastik...dan simpan dulu.Tak larat nk balut dalam kotak bagai dah sebab mengatuk sangat.Esok pagi (sabtu) terus sambung keje masuk kotak n packing untuk pos plak.Dah setel suma, terus siap2 nak pos kat Medan Suri (Pos Laju paling dekat ngan umah)Hajat hati nk pi lone ranjer jer sebab dekat.Sekali lalink tanya 'Nak Pi Sorang ke?'...aisey ayat macam nk teman jer tu...apa lagi...terus ajak lalink temankan 'Jom arrr' terus pi Pos Laju...sekali sampai sana ...TUTUP daaaaa..hish..kata tutup sabtu pertama jer..hampa dan keciwa sungguh rasanya.En.asben kata takpa la kite pi kat USM/Gelugor lak..Time ni dalam hati seb baik la lalink ikut sekali..kalau pi sorang kompom aku balik dah..kalau pi snediri kat Gelugor nuuu kompom sesat...siankan lama dok Penang pun tak reti nk drive jauh2 hahaaa.
Dari Medan Suri, terus gerak ke Gelugor, sampai sana dalam kol 11.05am...Alhamdulillah memang buka Post Office Gelugor tu.Poslaju pun tutup kol 5pm.Dalam ati ada rezeki.Boleh pos kek buah ni.
Bila masuk..tadak orang pun dalam tu..cepat la ni.Sekali pi kat kaunter..katanya kena tunggu hingga 11.30am sebab dia nak closing shipment yg kol 11am punya..Ada gak ke sistem macam ni kena tggu dia wat kije.Pas tambah pekerja tu lagi..kalau pos ari ni pun..Isnin baru depa wat shipment...Ish teruk betul.Patutnya last shipment kol 4pm.Suka suki jer wat cut pff sendiri..Terus blah dari situ...ha,pes tul service...Cadangan akhir dari lalnik...pos ajer la kat Kulim.Dah tentu buka dan esok (Ahad) kedah kan keje.
Ok cadangan yg sangat bernas.
Kami balik umah dulu  tunggu si sulung balik dari program sekolah merentas kampus USM.Sempat gak call Pos Laju Kulim tanya waktu operasi hingga kol brapa?Katanya hingga kol 5pm untuk last shipment.Alhamdulillah...sangat2 legaaaa..
Kol 12.30pm kami gerak ke Kulim, sampai sana dalam kol 1.15pm....Kek Buah selamat di pos..Alhamdulillah..walaupun pelbagai aral melintang pukang akhirnya selesai gak amanah orang...
Risau jugak takut tak sempat sampai hari ni (Ahad)
Baru sekejap tadi tuan empunya hantar sms, katanya kek dah selamat sampai....dan sedap katanya...
Alhamdulillah sms tu sangat2 melegakan saya...
Jarang2 sekali dapat tempahan untuk di pos.Jika berminat boleh contact saya.Harga postage mengikut kawasan
 Kek Buah pas masak
 Dah siap wrap...sangat moist..insyaaAllah sedap

4 comments:

Sue Bee said... Balas

yummy..kek buah mmg sedap

Bbwana adienia said... Balas

nasib baik kek selamat sampai pada hari sepatutnya pada yang menempah kan kak..jauh juga perjalanan kek ni ya..

Bicara Kak Noor said... Balas

akak belum pernah buat lagi kek buah ni LIna nk kena try ni nmpk macam sedappp je kan

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

Salam Lina..kdg2 berurusan dsgn poslaju ni sungguh memenatkn.... :(

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...