Saturday, July 19, 2014

Jom Buat Detox Sendiri

Assalamualaikum...
Selamat berhujung minggu semua..Nampaknya hari ramai yg keluar shopping keperluan raya...tuan umah tak keluar ari sebab bz bersauna kat dapur nk siapkan tempahan kek buah kukus..Okey berbalik pada tajuk detox arini..sepanjang ramadhan ni kami mengamalkan minum minuman detox..macam2 campuran gak la yg telah dicuba..Yg paling power sekali ialah lemon, limau nipis, timun/tembikai dan juga daun pudina.Bulan puasa ni makan macam2 so kenalah flush out segala lemak tu...harap bila raya nnt badan menten slim...bila timbang so far turun sket dari 48kg turun ke 46kg..kira okey la tu....korang nak cuba x??Senang jer main potong2 n campur..masuk air sejuk..nk sedap letak madu sket...
Yg ni kalau x silap untuk heart burn.Campuran buah kiwi dan juga stoberi
 Tembikai dan mint..lupa dah untuk apa..saja buat sbb bahan2 dah ada..
 Yg ni paling strong..lemon, limau nipis, tembikai/timun dan juga mint..kalau xsuka terlalu masam bleh letak madu 1 sudu besar..yg ni rasa masam, pahit sket
hiris jer semua tu dan campurkan dgn air sejuk (peti ais) biarkan selama 12jam baru minum..kuantiti air bergantung kepada tahap 'kuat' yg korang suka..saya letak anggaran 1liter setiap bekas..

*************************************
PRAY FOR MH370 (TETAP DI HATI)
PRAY FOR MH17 (AL FATIHAH BUAT SEMUA YG BERAGAMA ISLAM)
PRAY FOR GAZA

Tak mo komen pasal ni sebab bukan pakar...jadi tak payah nk memandai bg pendapat dan buat spekulasi...kite doakan sahaja buat mereka semua yg disayangi oleh Allah s.w.t..Hanya yg terpilih sahaja diberi ujian dan dijemput olehNya

6 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... Balas

Boleh akakcuba ni Lina.. berat semakin terasa hahaha..

LiNa_Pg said... Balas

@CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati)
Cubelah rasanya mmg TAK SEDAP haha..tp sangat berkesan..inysaaAllah

Teacher Basariah said... Balas

mcm best..gastrik boleh x ni kak?

nazirah hamdan said... Balas

assalamualaikum, kalau tak simpan dalam peti ais boleh tak kak?

LiNa_Pg said... Balas

@nazirah hamdan
TAK BOLEH..mmg kena simpan dalam peti ais

Mrs efkay said... Balas

dah lama nak cari yang paling simple. yess dah jumpa... senang je berdetox jika rajin..Kay skrg dengan supplement je.. jom jemput jenjalan rumah Kay...
http://efkayvitashoppe.blogspot.com/

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...