Assalamualaikum...
Bersiaran di bulan Julai..alahai kejap jer dan masuk bulan Julai.Hari ni merupakan hari ketiga kite berpuasa.Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.Cuaca pun seperti memahami keadaan keadaan umat Islam yg berpuasa...redup, sejuk dan sekali sekala hujan,panas pun tidak terlalu terik, Alhamdulillah...itulah kasih sayang Allah s.sw.t kepada manusia.
Okey berbalik kepada tajuk n3 ari ni iaitu Ayam Panggang sinambungan Nasi Arab Mandy.So, kena refer kepada n3 sebelumnya NASI ARAB MANDY Ayam rebusan tersebut diguna semula kemudian diperap dan panggang.
Ayam Panggang agak tunggang langgang sebab saya menjemput adik2 datang makan kat umah..so, snap cepat2 takut sejuk lak ayam ni...kucar kacir jer huhuuu...
RESEPI AYAM PANGGANG (NASI ARAB MANDY)
Bahan - Bahan
- 1 ekor ayam dari stok ayam (ayam rebusan nasi mandy)
- 3 sudu besar kicap pekat manis
- 2 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar kicap mee goreng (Tamin)
- 1 sudu besar madu
- 4 ulas bawang putih(tumbuk)
- 1in halia(tumbuk)
- 1 sudu kecil lada hitam
- 1sk rosemery kering
- Sedikit olive oil
6 comments
wahhhhhhh........ mmg cantik berkilat ayam panggang akak nih... nmpk menggiurkan habis.
ReplyDeleteCantik tengok masak ayam panggang Lina ni akak nak cuba pulak lah :)
ReplyDeletenampak sedap ni.nak buatla ptg satg..hehe
ReplyDeleteWoow,.. sangat lezat terlihat masakannya! terima kasiih telah share resep ini!
ReplyDeleteSalam myTaste
salam....nak nyelit jap,nasi arab ni kalo nak sedap lagi saya cadangkan pakai basmati pusa 1121 cream,market kat luar harga RM13.50 per kg,tapi saya bekalkan anda basmati jenis pusa 1121 ni hanya RM9.50...hubungi saya untuk dapatkan beras basmati pusa 1121 cream dgn harga yang lebih murah dari pasaran di talian 012-9727136 (hafiz)....tiada min order,sekilo pun saya hantar sampai depan umah...selamat mencuba... :)
ReplyDeleteterima kasih.. nk try buat la.. sbb nampak mcm bes.. huhu..
ReplyDelete