Friday, May 12, 2017

Muffin Coklat Chips Resepi Mudah Tak Guna Mixer

Assalamualaikum...
Hari ni saya nak kongsikan resepi Muffin yang cukup mudah, gaul2 jer bakar dah siap.Cepat siap dan cepat boleh makan.Muffin ni makan suam2 pun sedap.Kalau simpan makan esok hari lagi sedap.Muffin ni lain siket tektur sedikit kasar berbanding kek yang lebih lembut dan gebu.Kek ke muffin ke asalkan coklat dan homemade mestilah menjadi kegemaran anak2 kan?Kali ni LiNa Pg sengaja nak test gajet baru kat dapur.Guna Air Fryer Pensonic untuk membakar kek.Wow hasilnya mmg awesome.Air Fryer Chef's Like ni bukan setakat menggoreng, buat muffin/cupcake pun boleh tau.Okey berbalik kepada muffin ni.Saya gunakan resepi yang ringkas2 jer.Saja untuk kudap petang2 yang simple pun dah memadai.Sekadar alas perut anak2 dan suami kan?Jom kita semak resepi Muffin Coklat Chips yang mudah dan tak memerlukan bahan yg banyak.Kalau tak ada mixer pun boleg buat..tak ada oven, guna jer Air Fryer hehee...tak ada kerajinan jer xleh buat apa kih2
Resepi muffin tak guna mixer
Mak aih bukan main lagi dia naik menggebu..ni kes saya tuang banyak..sebab souffle cup xcukup

kek cawan mudah dan sedap
 Telur sebiji jer taw..lupa nk tulis plak.Resepi ampa tengok kat gambaq naaa...Rajin sungguh haih LiNa Pg snap step by step.Nampak nau banyak ms free tu hahaaa
Air Fryer Pensonic Chef's Like buat apa lagi selain goreng tanpa minyak
Senangkan..haa tunggu apa lagi, pi buat cepat..nnt anak2 u olls boleh makan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...