Friday, February 15, 2019

Terung Masak Lemak, Ayam Goreng Dan Ikan Pekasam

Assalamualaikum...
Hari ni tak kongsi resepi sebab kebanyakan dah tau masak benda ni semua.So, saya kongsi idea jer untuk makan tengahari.Lunch ala kampung gitu.Sayur terung masak lemak putih memang ngam sangat kalau makan dengan Ayam Goreng.Special siket sebab ada pekasam dan sedikit ulam timun cicah budu tempoyak.Hurmm memang heaven..Pelakon xtra dia ialah teloq dadar.Teloq dadar ni walaupun watak dia kecil tapi bagi impact gak tau.Kalau x buat macam kurenggg jer kan?Betul tak?
Resepi memang takde la.Kalau pekasam tu nak sedap goreng bawang merah dan cili padi.Nak makan tu perah limau kasturi..mak aih sedap tau...
Simple saja tapi cukup menyelerakan.
Eh..jangan lupa hari ni ada video baru di youtube pukul 10am (15/2/2019)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...