Friday, July 8, 2011

Grill Salmon

Assalamualaikum...
Dinner malam tadi, ekceli kemarin cuti public holiday untuk negeri Pulau Pinang sempena Hari Warisan.Tapi untuk kerajaan je la,anak2 suma cuti, taska pun tutup gak la.Mama lak kena keje, seb baik my laling sanggup amek cuti jaga anak2.So petang gi meronda ke Tesco nampk ikan salmon segar2..kalau yang frozen tu tak bestlah..rembat gak la 4ketoi rega RM17.90 camtu.Agak mahal juga ikan salmon ni sbb hanya 2 ketoi size agak besar,tp lagi 2 ketoi kecil sket.Yang kecik tu untuk nisa ngan mama dia la..kalau wat grill salmon ni kami tak suka yang berkuah mcm chicken chop..Agak lama jugak tak wat salmon grill ni..sedap cicah sos ngan mayonis.Kali ni wat bako guna oven jerr senang kije. Ni menu dinner malam tadi..udah pinish suma ya hehehe.Resepi bleh tengok SINI .
best sekali sekala layan western food ni..

23 comments:

Kak Rosaliza said... Balas

gud morning, dinner ngan salmon grill , best tu, biru mata hitamku...amik bau je lh

AZLITA AZIZ said... Balas

salam kak..

waaa.. menu diet ni..
kat rumah ita yg tinggal ni mmg semua suka makan ikan..
resepi pun nampak agak ringkas.. boleh try lah ni.. masuk list..
terima kasih ye kak

lina_pg said... Balas

kak rosa> amboi dan dan jadi gud morning..ckp omputih gitew hehehe..

lina_pg said... Balas

azlita> menu sy ringkas2 jerr janji kena ngan taste..ita cubalah..

Cheq Sue said... Balas

belum pernah rasa lagi ikan salmon ni kak lina... beli pun x sampai seru lagi... tapi kalau tgk ke gaya tu memang super sedap nampaknya

♥♥azatiesayang ♥♥ said... Balas

salam Lina..X pernah beli/makan ikan salamon gak cam cheq sue lerr.....

lina_pg said... Balas

cheq sue> sedap isi ikan salmon,ekceli anak2 sy tak brp suka mkn ikan,tp kalau ikan salmon wat cenggini kompom licin depa mkn

lina_pg said... Balas

kak atie> wslm kak atie, sy pun sekali sekala jer beli ikan salmon..saja tuko selera plak..kalau suka western food..bleh la layan menu ni

Chik Mimi said... Balas

Amboi biru mata hitamku hehehehe akak pun keja gak

CT Delima said... Balas

As'salam Lina

nak cakap gak ni, ikan salmon ni memang mahal, tapi k.ct memang tak pernah pun makan..hehehe. sesekali nak jugalah merasa, orang kata sedap dan lembut isi dia kan :)

lina_pg said... Balas

chik mimi> oic chik mimi keje gak ke? ari ni tak ct ke smpena gaenor day penang?

ijayuji said... Balas

Salam kak Lina! waahhhh! rugi kan sapa tak pandai makan salmon mcm kita nii :D byk khasiat dlm salmon ni tp kita ni liat sikit nak suh makan ikan salmon hihihi.... tapi sib baik ank2 kita suke mkn salmon, bagus tuk kesihatan n mata :-)

lina_pg said... Balas

kak CT> wslm..mmg betul kak CT sedap isi ikan salmon ni, kalau beli isi..wat cam ginilah..kalau beli kepala wat kari kepala ikan..sedap tp mala sket

lina_pg said... Balas

ika> wslm..ikan salmon kaya ngan omega 3, mmg bagus utk kesihatan..oic ika tak suka ikan salmon..aisey rugilah..cubalah sket2 kenen2 yg anak nyer hehehe..

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Balas

tengok salmon ni.. teringat dlm esbox ada lagi beberapa keping hok beli aritu... beli sekor berkongsi ngan rakan opis.. mmg ikan ni mahal.. tp takperlah sekali sekala kan.. mungkin sebab ikan import dari jauh sangat tu yg mahal.. ikan ni kaya ngan omega 3.. baik utk kesihatan..

Gee® said... Balas

salam lina, waaaa... sedap ikan salmon nih... kak gee nk order sekilo boleh? pos laju ek...nak grill camni gak... cicah air asam...mesti best kan...

lina_pg said... Balas

madihaA> dah ada stok tu bleh terus ON jer..hehehe

lina_pg said... Balas

Gee> amboi order sapa sekilo byk tu hehehe..hmm elok smpai kat tuan badan dah lunyai ikan salmon nih hehehe

Nieza said... Balas

akak, saya kat sini sampai naik jemu lak mkn salmon ni tapi kalau org msk tak jemula..hehe...tapi kat msia tak pernah beli lagi ikan salmon ni..:)

Adry@Daun said... Balas

Mai nk ngendeng ikn salmon ni tp rasanya dh tinggal tulang..huhu..

lina_pg said... Balas

nieza> kalau dok obesee mmg tak heran ngan ikan salmon ni kan sbb melambak yg segar bugar..kat sini nak dapat pun susah..

lina_pg said... Balas

adry> ikan salmon tuh..tulang pun dah selamat ke dalan tong sampah MPPP dah hehehe

HaSue said... Balas

aritu tgk kat miri rm8 hengget lebih sepotong tu...kalo utk sefamili mana cukup sepotong..huhu..
kat cni xde lak.. mmg sdp je ikan salmon nih kn..lg2 yg fresh..penah mkn yg fresh ms gi kl je dulu.hehe

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...