Friday, June 21, 2019

Kengsom Ikan Siakap, Ikan Pekasam, Ikan Jenahak Goreng (Idea Masakan Hari Ini)

Assalamualaikum...
Dah ada idea ke tu nak masak apa hari ni?Kalau belum ada lagi, meh saya kongsikan idea masakan serba ringkas sahaja.Lepas raya ni hidangan kami serba ringkas sebab tak nak makan yang terlalu heavy.Selalunya kuah yang rebus2 jer.Awat jaga kesihatan ka cheq?Tajuk dia menu insofff takut penimbang terpusing meter...seram doooo hahaaa...
Okeylah untuk cadangan hidangan hari ini ialah Ikan Siakap Masak Kengsom.Kengsom ni kira Asam Pedas Thai la.Beza dengan Asam Pedas/Asam Rebus kita ni..Kengsom menggunakan buah nanas dan sayur kangkung.Kaedahnya sama jugak rebus dan lebur...Rasa pedas masam seakan Asam Rebus...Sedap??Op kos la padu....InsyaaAllah ada masa nanti saya buat video..Yang dalam gambar ni memang tak sempat nak buat video..Lepas raya mood nak record memang ke laut la.Owh ya juadah ni minggu pertama lepas raya okey..Dah lama jugak..Kan dah bagitau mood update blog sama beraya..ni la baru jumpa jalan pulang.Sebelum tu nak bagitau kelmarin saya ada buat video terbaru kat utube channel sana...Resepi simple jugak Sup Kepala Ikan Jenahak...Boleh tonton di youtube okey..
Serba ringkas.. tapi cukup menyelerakan...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...