Thursday, June 20, 2019

Rezeki Syawal - Russell Taylors 6L Electric Pressure Cooker

Assalamualaikum..
Hai semua, apa khabar?Saya harap semuanya baik sahaja.Ada yang rindu menu dari Dapor LiNa Pg ke tu?Alahai sorry sangat tau tak sempat nak buat entry.Kalau nak cari idea masakan boleh follow IG @Malina_LiNa_Pg selalunya yang masak fresh dari dapor saya akan post ke sana..Kalau yang tertib posing cun dalam pinggan beserta resepi tu agak lambat siket la tunggu kerajinan untuk update.
Okey kita lupakan pasal masak2..sebab hari ni memang tak ada resepi pun.Saya nak kongsikan kegembiraan atas rezeki syawal...Ni haaa dapat Pressure Cooker Russell Taylors (PC)besar jugaklah 6L..syukur sangat2.Bukan beli tau..ini hadiah.Hadiah dari siapa tu?Nanti saya story..Sebelum tu meh nak tayang dulu rupa paras Pressure Cooker (PC) ni..
Amacam?Cantik tak?Warna gold..besar jugaklah..Macam2 function.Nanti boleh la experiment

Macam ni kisahnya...
Pagi Selasa lepas, dalam bz memasak lunch untuk budak sarah, tetiba dapat call dari GDex kata nak hantar barang...Barang ni memang saya dah tau la sebab hari Isnin saya ada order barang dan seller dan maklumkan penghantaran menggunakan GDex so, dah tahulah 'PINGGAN' nak sampai..maklumlah berat pinggan tu mesti call dulu sebelum hantar.Takkan nak angkut berat2 sampai rumah tuan tak ada kan?
Dalam keterujaan mendapat pinggan baru tu...(sempat buka dan belek2) cuma tak sempat nak posing jer sebab kalut nak siapkan makan sarah.
Kami siap2 nak keluar g skool, tetiba ada orang salam..courier service.Tengok kotak Pressure Cooker nama saya pulak tu.Masa nak sign tu sempat jugak tanya siapa pengirimnya.Memang tak ada nama pengirim..Saya ambil keputusan untuk decline barang tu.Ye la kita tak order pun kot ada kesilapan teknikal ke apa kan?'ninja' tu kata kak barang ni dah siap bayar dah...nama akak betul kan?Ye memang betul nama saya.So, saya terimalah...Ambil dulu, nanti kita cari siapa pengirimnya..
Saya wasap suami, manalah nak buat seperais kat isteri tersayam..Katanya dia lama tak order barang dari Lazada.Bila mention Lazada, barulah saya teringat hahaaa....Minggu lepas admin Ayam Brand ada call dan bagitahu hadiah dah dihantar.Saya tanya barang dihantar dari mana?Saya ingat hand carry macam Adabi..admin jawab hantar guna Lazada..Terus saya DM admin Ayam Brand, tanya hadiah saya tu dalam bentuk apa?sebab saya ada terima Pressure Cooker dari Lazada dan tak ada nama pengirim.
Bila admin bagitau memang hadiah saya Pressure Cooker brand Russell Taylors ni barulah terjawab siapa pengirim hadiahnya...Ya Allah terima kasih atas rezeki ini.Saya sangkaan hadiah yang menang tu hamper produk Ayam Brand sebab TIDAK DINYATAKAN apa hadiahnya dan dalam bungkusan kota PC ni tak ada sebarang note.
Apa pun terima kasih Ayam Brand sangat berbaloi hadiahnya.Bukan biasher-biasher okey
 Nak tahu saya masak apa?
Tema 'spicy' Kalau nak resepi boleh klik link di bawah

3 comments:

Wani Sukarno said... Balas

salam singgah sini tahniah kak lina banyak dah tu kumpul2 hadiah contest.. :)

LiNa_Pg said... Balas

Alhamdulillah rezeki main masak² ni dapat macam² gajet hehee

Eda said... Balas

Alhamdulillah tahniah kak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...