Wednesday, July 9, 2014

Kuih Akok Untuk Berbuka Puasa

Assalamualaikum...
Petang kemarin ada sedikit kerajinan membakar akok..sebelum posa aritu ada la testing..bila tayang kat fn ada lak kawan2 yg nak mengorder...tp selalu lupa beli daun pandan..Bila g market n beli daun pandan terus roger kawan2 yg nak order kuih akok tu..masing tak koman nk 12 biji sorang...Jom kite bako kite bako...Alhamdulillah feed back dari mereka sangat mengujakan..semua kat sedap...Bahagian kami pun dapat jugak sepiring..licin pas buka posa anak2 pun laju makan kuih akok ni...Resepi boleh tgk SINI (malas nk CnP) resepi ni manisnya sedang2 sahaja..Kalau yg suka manis tu tambah sket sukatan gula melaka/gula kabung tu..Kalau teringin nak makan akok tu boleh lah cuba buat sndri..senang jer sebenarnya
 Gambar ni saya snap ngan hp jer sbb nak cepat..
Rezeki kemarin...Tempahan Kek Indulgence...Alhamdulillah...

5 comments:

Liza said... Balas

salam lina, acuan akok tu beli kat mana ye, brp harga dia

LiNa_Pg said... Balas

@Liza
wslm..acuan akok saya beli kat Rantau panjang (Kelantan)Harga rm200-220 lupa dah..
Tp yg dalam gambar ni saya guna muffin cup jer

Teacher Basariah said... Balas

Nanti nak tryla..yummy

Teacher Basariah said... Balas

Nanti nak tryla..yummy

che mid said... Balas

Che Mid tengah makan akok sambil bw..sodap...

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...