Friday, February 8, 2019

Tempat Menarik Terbaru Di Pulau Pinang | The TOP KOMTAR Penang

Assalamualaikum...
Cuti sempena CNY masih berbaki 2 hari lagi.Kalau belum ada plan ke mana-mana, apa kata bawa anak2 ke The TOP Komtar Pulau Pinang.Best sangat sangat tau.Macam macam yang anak2 boleh explore.Saya katogerikan sebagai Fun And Education.Sangat berbaloi dengan harga tiket yang dikenakan.Layanan dari staff pun sangat mesra alam..terasa macam VIP pulak hehee...Naik lift pun staf dia tekan pintu dan tekan butang.Pelbagai aktiviti menarik yang boleh buat kat sini..memang ralit sungguh la.Tambahan area Dome Technologi tu seakan Pusat Sains Negara.Sambil belajar sains kita boleh mencuba sendiri segala peralatan/eksperimen yang disediakan.Nak teach robot pun boleh.Ada staff yang guide...best kan?Okey jom la kita laan gambar2
Korang baca apa tulisan ni?Hapa I love Penang...No..No...salah tu.
I Love LiNa Pg hahahaaaa
Sempat lagiiiiiiiiiii
 Bumble Bee
 Pose la dik..mama xde caption nak boh


 Tengah syok2 jamu mata..tetiba kuar dinosour plak dari atas...tanjat mak nakkkk
 Steve Roger...Ada Mr.Bean jugak sebelah2 tu....
 Jom kita naik tingkat atas.Level 65 cuma mengambil masa 90saat sahaja untuk sampai ke tingkat 65.Lajukan elevator kat Komtar ni
 View dari observation deck
 Nah..ada berannnn pijak cermin kata dari tingkat 65?Seram mak nakkkk.Cam tak bernapas jer tuh
Gelap pun gelap la...snap p la gambar seketoi..Kalau korang berani boleh berjalan tau kat line merah belakang kami tu..tp ada abah2 (tali safety tu)Kami??minta ampun la nak buat aktiviti tu hahaa
 Dari level 65, kena tukar lift untuk sampai ke level 68.RAINBOW SKYWALK.Kat area sini kami naik 2x.First time masa tengahari gagaa...panas berdenting gigih naik, bukan apa in case petang hujan atau berangin area sini akan ditutup.So, baik kita naik dulu masa cuaca ok camni.Panas pun panas la..redah jer.View sangat cantik
Si kecil ni pun berani pulak jalan kat sini.
 
Yang ni kami naik kali kedua untuk tgk sunset.Time ni orang sangat ramai.Sesambil minum ayaq nyoq duluuuuuuuuuuu..Rasa nak bawa dengan tempurung tu sekali.Pasal apa?RM12 ko sebiji tu huhuhu
Mama baru nak posing dengan abah..laju dia mai menyelit hahaa
 Sini pulak macam Pusat Sains Negara

 Abah dengan sarah dah jadi gergasi

 Intelligent robot...Nama dia Nao.Pandai berinteraksi, siap menari lagi haha



Okey jom kita masuk tengok dinosour







 Ocean Explorer ni naik boat selam dan explore dasar laut 
 Sementara nak tunggu slot show..budak ni main Bumper Car dulu.Ada juga utk dewasa sebelah menyebelah jer
 Ada jugak akuarium tau..macam2 jenis spesis ikan ada kat sini




 Tapak sulaiman pun hado

Amacam best tak?So kalau korang datang ke Penang, pastikan The TOP Komtar Penang ni masuk dalam list okey.Ada lagi yang saya tak masukkan dalam n3 ni sebab gambar terlalu banyak dan ada jugak yang xsempat nak tgk show...semua best2 jadi terlama pulak untuk setiap bahagian yg kami masuk.
Berapa harga tiket?Korang gugel jer la sebab macam2 pakej.Kami ambil family pakej dan daily pass..

4 comments:

ezzyra said... Balas

masuk wishlist la dulu.kiv.

Siti Yang Menaip said... Balas

hari tu pergi beli tiket rainbow bridge je..
tapi rasanya tiket yang all in tu sangat berbaloi. sebab banyak je tarikan kat situ yang boleh cuba. nyesal pulak beli yang 1 tu je..

LiNa_Pg said... Balas

@ezzyra
Berbaloi dik..best sangat mcam x cukup masa nak masuk semua..sebab ada bahagian yang repeat hahaa...Gigih

LiNa_Pg said... Balas

@Siti Yang Menaip
Haah..kami amek day pass..kat Rainbow bridge tu naik 2x hahaa...naik awal sebab takut petang hujan atau berangin..so naik dulu untuk tengok.Bila petang naik lagi utk tengok sunset...puas hati la...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...