Assalamualaikum...
Minum petang dgn Cucur Ikan Bilis yang rangup walaupun dah sejuk. Cucur ni ada bermacam jenis, ada yg gebu, lembut dan ada yg rangup. Saya ni jenis ikut dan jer.. kadang² rasa nk mkn yg lembut dan montok, so masukkan telur dan baking powder. yg ni versi rangup x masukkak telur,just masukkan myk pns/majerin siket buat nipis² ranguplah dia hehe. Tu jer petua cucur menjadi rangup dan sedap. Mudah kan? Bhn² tu ikut suka lah nk msuk apa. ikut bhn yg ada kt rumah. air pun agak² jet. tak pekat dsn x cair. Mls nk taip resepi. lagipun jemput jemput jer kan. Okey daaa.. kalau ada typo sorry ya update gn hp jer ni
5 comments
Sekali hadap boleh habis sepinggan
ReplyDeletemmg sedap. tmbh mkn pns²
Deletesalah sorang maid akak dulu memang pandai buat cucur udang ranggup.
ReplyDeleteMacam lina buat ni la
bancuh sedikit cair dan tuang di tepi kuali,
Arwah mak suka sangat, Ranggup & sedap
oo. kalau yg curah tepi kuali lagiiiii rangup k. fha dah level rempeyek tu. mmg sedap sungguh tu
Deletenampak pun sedap.. terliur saya.. nak wat dah semalam.. tapi tak dpt cari kucai.. balik keje ni plak saya singgah kedai kot2 ada kucai.. hihih saya suka cucur udang.. letak kucai banyak2..
ReplyDelete