Sunday, July 29, 2018

Shogun Granite Cookware Family Set Akhirnya Kumiliki

Assalamualaikum....
Bertambah koleksi barangan dapur TMK ni..Saya ni kuat terpengaruh dengan iklan tambah2 iklan kat GoShop tu sebab tu selalu xmo layan..kalau Terrrrrlayan abeslah memang melayanglah duit..hebat depa noooo..ayat meracun betul.Bila tengok demo cam best sangat guna Shogun Japan ni terus terpengaruh..apa lagi order jer la..Agak cepat jugak sampai ke Penang ni.Alhamdulillah semuanya dalam keadaan baik..Periuk yang besar tu dah beberapa kali guna..Kiranya lepas buka kotak esok tu terus guna..Pstt Shogun Granite ni dah sampai minggu lepas lagi naaa...baru sempat mengarang kat blog.Sibuk bebenor si LiNa Pg tu kan..Apa yag disibukkan pun xtau la...
Sedikit review..memang best guna periuk ni..cepat masak..kalau masak yang perlu menumis lama tu best sebab tak merecik ke dinding..sebab periuk ni dalam..Bila dah siap masak tu, kepanasana makanan tu tahan lama tau.Biasanya saya masak awal sebab maisarah sekolah petang.Biasanya makanan untuk lunch kena siap dalam pukul 11am camtu..Tapi saya sendiri akan makan lepas waktu Zohor.Kiranya dah selesai hantar dia ke sekolah..Pukul 2pm camtu la..Bila ceduk lauk dari periuk owh mmg panas2 seperti baru siap masak jer.maybe sebab diperbuat dari batu kot hahaaa..so kepanasan tu terperangkap kat dalam periuk...Harga berapa?pandai2 lah korang tengok kat web go shop okey
Shogun Cookware ni ada 5pcs sebenarnya...tertinggal sebijik lagi dalam kotak.Nasib baik cek dulu sebelum buang kotak huhu...Sebab tengok dah banyak..rupanya ada lagi bawah kertas2 tu hahaa
 Packing berlapis2 camni  nasiblah tak terbuang sebiji pan besar
Lawa betul cop mohor dia
Kotak..sebelum besah siasat

5 comments:

Unknown said... Balas

Set tu termasuk dgn pisau dia sekali ye..?

Hairi said... Balas

saya punya set, ada debu halus bila masak menggunakan shogun granite tu, kemungkinan boleh bercampur dgn makanan, bahaya...

Ain said... Balas

Samalah.terkejut sbb mcm mengelupas keluar warna kelabu

LiNa_Pg said... Balas

Korang beli kat shopping mall ke?Saya ada tengok kat AEON memang coating macam berdebu.Harga lebih kurang tapi pattern lain siket.
Yang ni saya beli di Gi shop..Alhamdulillah memang takde keluar debu.

miza said... Balas

berapa harga set ni? dan nak tanya, permukaan pan yang kita nak buat masak tu, jenis kasar ke licin ya?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...