Monday, August 1, 2016

Petua Ikan Bilis Lebih Rangup Dan Sedap Diratah

Assalamualaikum...
Hari ni masih lom sempat nak main masak2 dgn u olls..sori la ya..Tapi kali ni saya nk kongsikan tips dan petua ikan bilis goreng lebih rangup dan sedap.Boleh makan buat jajan jer krup krap camtu.Kalau nk senang buat jer banyak2 simpan dalam balang kedap udara.Nak masak sambal tumis atau apa2 amek jer yg ready made tu.Nak makan nasi goreng,tabur ajer terus atas nasi tu.Bagi yg dah tau petua ni sila abaikan.Kalau yg belum tau tu..meh la sy share.
Ikan bilis rangup, petua ikan bilis goreng lebih rangup
 Rangup tak?cam nak rata jer kan??senang jer sebenarnya ni...
Petua ikan bilis lebih rapuh rangup
Tadaaaaa...cuka jer rahsianya...kali ni saya rajin siap buat tutorial lagi muahahaa
cara buat ikan bilis rangup
Masa goreng tu biar sat dalam 1min..pastu gaul2/kacau supaya garing sekata.Dah nampak golden brown..terus angkat
Petua Ikan Bilis Rangup, Tips Ikan Bilis Goreng Menjadi Rangup, Rahsia Ikan Bilis Rangup Tahan Lama
Senang kan??

Ini salah satu resepi kegemaran saya iaitu Sambal Ikan Bilis Kentang 

2 comments:

Wani Sukarno said... Balas

salam singgah,, baru tahu rupanya,, bahan pun mudah nanti nak cuba ..

Amie said... Balas

Tq for sharing. Bubuh cuka yaa..boleh cuba nanti.

klik2 my nuff

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...