Monday, December 6, 2021

Roti Nak Expired ? Jom Buat Roti Gula Rangup

 Assalamualaikum...

Ada roti yang nak expired?jangan buang tau...roti mahal sekarang ni hahaa.Jom kita buat satu resepi menggunakan roti yang simple je iaitu roti gula rangup.Kalau tak ada oven pun tak apa kita bakar guna air fryer sahaja.Kalau nak guna oven pun boleh.Sama jer asalkan roti tu garing

roti gula rangup, roti bakar marjerin, roti rangup, resepi roti gula, roti nak expired nak buat apa, roti rangup,
sedap tau..rangup-rangup.Kalau buat banyak, simpan dalam bekas kedap udara

Roti Gula Rangup
by Malina Lina Pg http://linapg.blogspot.com/
Bahan-Bahan
Roti
Marjerin (lina pg guna vivo golden butteri)
Gula

Cara-Cara
  1. Potong roti mengikut kreativiti (lina pg potong 4)
  2. Sapu dengan marjerin.
  3. Tekap/celup/taburkan gula.
  4. Susun dalam air fryer, JANGAN bertindan.Bakar hingga garing mengikut suhu AF masing-masing (lina pg bakar duhu 170'c selama 7min)
  5. Roti gula rangup sedia dinikmati.

5 comments:

Ammi said... Balas

Ooo butter dan coat kan 1 side je ye?

Warisan Petani said... Balas

Idea bagus

LiNa_Pg said... Balas

Boleh juga kalau nak buat both side..terpulang selera.. cuma takut manis sbb gula penuh tu

LiNa_Pg said... Balas

Buat gini laju jer abes roti hehe

Syaz Rahim said... Balas

Wah terima kasih share idea ni!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...